Annons

Röksugen gjorde inbrott på anstalten

Fängelsestraffet hade ingen större avskräckande effekt på den 46-åriga kvinnan. Nyanländ till kvinnoanstalten Hinseberg gjorde hon inbrott i kiosken – men så är hon också dömd vid 62 tillfällen.
Växjö • Publicerad 8 december 2010

Under den senaste rättegången i Växjö tingsrätt förklarade kvinnan att hon den aktuella dagen transporterats till Hinseberg.

-Jag hade inte fått röka på hela dagen och blev sur när jag kom fram 30 minuter efter att kiosken stängt.

Annons

Kvinnan åtgärdade problemet genom att trycka in luckan till kiosken och tog tre paket cigaretter. Men inbrottet upptäcktes direkt och hon har nu dömts till ytterligare sex månaders fängelse.

I domen ingår bland annat att hon fyra gånger ertappats med att köra bil narkotikapåverkad. Vid ett av tillfällena stoppades 46-åringen på Drottninggatan i Markaryd och då hittade polisen även amfetamin och cannabis.

Sammanlagt fälls kvinnan för innehav av cirka 30 gram amfetamin som förverkas tillsammans med bilen hon körde i Markaryd. Kvinnan döms även för våld mot tjänsteman sedan hon blivit arg på en polis och slagit till honom i ansiktet. Vid samma tillfälle upptäcktes att kvinnan var knivbeväpnad.

Kvinnan kan med fog kallas återfallsförbrytare eftersom hon under årens lopp dömts vid 62 tillfällen. I en lång rad domar handlar det om grova olovliga körningar, rattfyllerier och narkotikabrott.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons