Annons

Rosengren blockerad på Twitter

Växjömoderaten Oliver Rosengren har blockerats på mikrobloggen Twitter, av Socialdemokraterna. Partiet upplever att han inte håller en god debatton.
Växjö • Publicerad 13 juni 2014
Oliver Rosengren (M)
Oliver Rosengren (M)Foto: 

– Man har möjligheten att blockera användare på Twitter, som vid upprepande tillfällen har agerat på ett sätt som inte är förenligt med en god debattton. Därför är han blockerad, säger Natalie Sial, som arbetar på Socialdemokraternas partikansli.

Natalie Sial menar att Socialdemokraterna absolut vill föra en debatt på Twitter och att de strävar efter en öppen dialog.

Annons

– Vi vill absolut ha en debatt. Men när vi upplever att det är anställda på andra partiets kanslier som bara har till uppgift att uppta vår tid, med väldigt kritiska och väldigt hårda inlägg, då känner vi att det inte är lönt att föra en diskussion med de personerna, säger Natalie Sial.

Oliver Rosengren ställer sig frågande till Social­demokraternas agerande.

– Det är en märklig syn på öppen dialog att blockera, sina politiska motståndare på Twitter. För oss i Moderaterna, är det en helt otänkbar tanke att vårt partis officiella konto skulle blockera en person som ställer frågor om vårt parti, säger Oliver Rosengren.

Oliver Rosengren tycker inte själv att han har en dålig debatton, han tycker snarare att det är Social­demokraterna som står för den låga tonen.

– Socialdemokratin är de som trycker på för den dåliga ton som lätt uppstår bland sociala medier. Deras sajt, Alliansfritt, bygger hela sin profil på att smutskasta Sverige och politiska motståndare, säger Oliver Rosengren.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons