Annons

Run for Sigge – succélopp i Tävelsås

Uppskattningsvis 500 personer samlades på söndagen vid Tävelsås kyrka för att delta i välgörenhetsloppet Run for life, ett arrangemang som är till för att stödja forskningen av sällsynta Duchennes muskelsjukdom.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2010
Initiativtagaren Martin Stengård med sonen Sigge i famnen. Bredvid dem står storebror Malte.
Initiativtagaren Martin Stengård med sonen Sigge i famnen. Bredvid dem står storebror Malte.Foto: Filip Sjöfors
Oscar Carlsson (röd tröja) sprang snabbt runt Tävelsås kyrka.
Oscar Carlsson (röd tröja) sprang snabbt runt Tävelsås kyrka.Foto: Filip Sjöfors
Storebror Malte Stengård skjutsade Sigge runt kyrkan. Vid mållinjen stod föräldrarna och hejade på.
Storebror Malte Stengård skjutsade Sigge runt kyrkan. Vid mållinjen stod föräldrarna och hejade på.Foto: Filip Sjöfors
Flera hundra personer deltog på söndagen i välgörenhetsloppet Run for life i Tävelsås.
Flera hundra personer deltog på söndagen i välgörenhetsloppet Run for life i Tävelsås.Foto: Filip Sjöfors

Initiativtagare till projektet var Martin Stengård och hans fru Therese, vars son Sigge, tre år, har sjukdomen Duchennes muskeldystrofi.

– Syftet med det här arrangemanget är att samla in pengar och att få uppmärksamhet kring sällsynta sjukdomar. Ju sällsyntare en sjukdom är desto mindre intresserad är läkemedelsindustrin av den, sade Martin Stengård.

Annons

Barn och vuxna kunde under söndagen vara med i ett par olika lopp. De yngre deltagarna kutade ett eller två varv runt kyrkan, medan de äldre tog sig runt sjön, springande eller gående.

Martin och Therese påbörjade planeringen för tre månader sedan och responsen har därefter varit god. Antalet föranmälningar på webben uppgick på lördagskvällen till närmare 400 personer – ytterligare ett hundratal anmälde sig på plats.

– Det är kopiöst många som anmält sig i?dag, jag skulle gissa att vi blir åtminstone 500 sammanlagt. Det är helt underbart, konstaterade Martin Stengård.

Maria Drugge från Tävelsås och väninnan Maria Dahl från Vederslöv var två av deltagarna.

– Jag är med för att stödja insamlingen för Sigge. Uppslutningen här är fantastisk, sade Maria Drugge och fick medhåll av väninnan:

– Det är verkligen jättebra att det här arrangemanget blir av.

Drygt 30 000 kronor blev den samlade potten. Pengarna går till stiftelsen SMDF (Stiftelsen för Muskel Dystrofi Forskning).

Det gick inte att ta miste på initiativtagarens stora glädje.

– Det värmer jättemycket för mig och min familj att så många har valt att delta. Jag hoppas att detta blir en återkommande tillställning, vi vill göra detta varje år till dess att det inte behövs längre, sade Martin Stengård.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons