Annons

Så ska Växjös nya muralmålning se ut

Växjö • Publicerad 14 juni 2022
Skiss över hur målningen kommer se ut.
Skiss över hur målningen kommer se ut.Foto: Junior Lindgren

I höstas beslutade kommunstyrelsen i Växjö att införa ett årligt återkommande evenemang i form av en öppen stadsmiljöhöjande tävling. Årets tävling har inriktats mot muralmålning, som är en stor fasadmålning på en byggnad.

Nu står det klar vem som har vunnit tävlingen och hur målningen som ska pryda fasadväggen på Norra Järnvägsgatan ska se ut. Vinnaren är Junior Lindgren som har tagit inspiration från den gamla folksägnen om Näcken där han föreställer sig en kvinnlig Näcken som genom sitt fiolspel trollbinder besökaren att stanna kvar i staden.

Annons

Målningen ska utföras av Junior Lindgren under sommaren.

Fakta

Motiveringen till det vinnande bidraget

”Konstnärens känsla och sinne för detalj i kombination med det fantasifulla motivet för tankarna till ett mystiskt och mytomspunnet Småland och ett Växjö som musik- och kulturstad. Allt detta gör målningen till något som kommer att stå sig väl över tiden".

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons