Annons

Så tycker Växjöborna om kommunen

För femte gången har Växjö kommun genomfört Statistiska centralbyråns medborgarundersökning.
Växjö • Publicerad 18 juni 2014

– Vi ligger över genomsnittet för kommuner i samma storleksklass i många faktorer, ex arbetsmöjligheter, kommunikationer och fritidsmöjligheter, det är bra! Vi ska identifiera förbättringsområdena och arbeta med dessa, tycker Bo Frank, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Undersökningen har skickats till ett urval personer mellan 18 och 84 år, boende i Växjö kommun. Knappt hälften av de utvalda 1200 Växjöborna har svarat på enkäten som handlar om hur nöjd man är med att leva och bo i Växjö, kommunens verksamheter och medborgares inflytande i den kommunala verksamheten. I alla tre kategorier hamnar Växjö över riksgenomsnittet jämfört med andra kommuner med 50 000 eller fler invånare. Nedbrutet på enskilda områden ligger kommunen både över och under snittet, och på en rad områden är resultatet inte säkerställt om det är högre eller lägre.

Annons

Som exempel placerar sig Växjö under riksgenomsnittet vad gäller bostäder, medan arbetsmöjligheter, utbildningsmöjligheter, kommunikationer och fritidsmöjligheter hamnar över snittet.

119 kommuner i landet har i år genomfört samma undersökning. Mer om undersökningen i morgondagens Småladsposten.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons