Annons

Sålde bil för billigt - blir av med bidrag

Nämnden för arbete och välfärd menade att paret inte kunde få socialbidrag eftersom man hade en bil som de inte var i akut behov av. De uppmanades att sälja bilen vilket de gjorde, men pengarna räckte ändå inte. Men något socialbidrag blev det inte eftersom de sålt bilen för billigt enligt nämnden.
Växjö • Publicerad 26 oktober 2010

Paret menar att de hade pressats att sälja bilen därför blev priset lägre. Nämndens värdering av fordonet tog dessutom inte med bilens skick. I den lägre instansen, förvaltningsrätten, fick paret rätt. Att bilen, som slutligen värderades till 20 000, såldes för 6000 kronor berättigade inte nämnden att hålla inne bidraget menade rätten. Men kammarrätten håller inte med.

Även om paret försökt sälja bilen till ett högre pris är det klart den såldes för ett lägre pris än värdet. Det borde ha gått att sälja den till ett högre pris och då hade inte paret behövt socialbidrag för den månaden menar kammarrätten. Därför ger man nämnden rätt när man beslutat om att inte betala ut bidrag för en månad.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons