Annons

Samarbete med Kosovo-kommun ger 1 miljon

Ett nytt samarbete mellan Växjö kommun och Vushtrri kommun i Kosovo renderar en dryg miljon i bidrag för kommunen.
Växjö • Publicerad 26 juni 2014

Vad kan vi lära oss av en kommun i Kosovo? Förhoppningsvis en hel del om återbruk och tillgänglighet. Internationellt centrum för lokal demokrati delar därför ut 1,1 miljon kronor till Växjö kommun. Projektet handlar om två områden: avfallshantering och återvinning är det ena och höjd kunskap och förståelse för funktionsnedsättning och tillgänglighet.

Det är Sida som finansierar projektet som leds av Institutet för lokal och regional demokrati, ID. Det är en ideell organisation som startats av Regionförbundet södra Småland, Växjö kommun, Länsstyrelsen och Linnéuniversitetet.

Annons

– En liten del av biståndsbudgeten går till kommunala partnerskap. I det här fallet fick Växjö kommun frågan om man ville starta ett kommunalt samarbete med Vushtrri, av Vushtrri själva, berättar Daniel Folkesson, på ID.

Vushtrri i nordöstra Kosovo har drygt 100 000 invånare. Pengarna kommer att gå till resor och uppehälle och andra utgifter för att kommunens representanter ska kunna träffas och utbyta erfarenheter.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons