Annons

Sex ungdomar misstänks för våldsamt upplopp på Araby

Ytterligare en 15-åring misstänks ha varit inblandad i attacken mot poliserna på Araby för drygt två veckor sedan. Nu har sex ungdomar mellan 15-18 år delgivits misstanke om våldsamt upplopp.
Växjö • Publicerad 13 juni 2014

– Utredningen går framåt och jag hoppas kunna gå igenom materialet inom de närmaste veckorna, säger åklagare Emma Berge som leder förundersökningen.

Då ska hon ta ställning till om uppgifterna räcker till åtal för våldsamt upplopp.

Annons

– Något kommer det att bli, men om det rubriceras som våldsamt upplopp kan jag inte uttala mig om i nuläget. Flera är också misstänkta för våld- och hot mot tjänsteman och den typen av brott.

Den aktuella dagen var polisen på Araby för att kontrollera cyklar och mopeder.

– Under tiden vi kollade kom ett gäng ungdomar som är väl kända och omringade oss och var väldigt otrevliga, har Scott Goodwin, chef för polisens ungdomsgrupp, tidigare berättat för Smålandsposten.

Gänget gick vidare och snart larmade en annan polis om att det behövdes förstärkning vid Konsum Dalbo. Gänget fortsatte sedan till Araby Park Arena och personal ringde återigen polisen.

Situationen blev hotfull och polisen tvingades använda pepparsprej mot attackerande ungdomar. En av ungdomarna misstänks strax efteråt ha uttalat dödshot.

En 16-åring är sedan tidigare misstänkt för rån och våldtäkt. Båda brotten inträffade enligt anmälan den nionde april, våldtäkten på morgonen och rånet på kvällen.

– Det är ett personrån på Hjalmar Petris väg. Våldtäkten inträffade inomhus i Växjö, något mer säger jag inte om det. Brotten­ har inget samband med varandra utan det är två helt olika händelser.

Av de sex ungdomarna som misstänks för våldsamt upplopp har två domar på sig för olovlig körning respektive stöld. En tredje fick förra året åtalsunderlåtelse för snatteri.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons