Annons

Sexofredade fältassistent – får sänkt straff på grund av corona

22-åringen sexofredade en fältassistent i Växjö. Nu beslutar hovrätten att bötesbeloppet för gärningen ska sänkas kraftigt, på grund av coronakrisen.
Växjö • Publicerad 4 oktober 2020
Foto: Johan NIlsson / TT

En 22-årig man dömdes i våras vid Växjö tingsrätt för sexuellt ofredande. Straffet bestämdes till knappt 7 000 kronor i dagsböter.

En natt i juni i fjol hade en kvinnlig fältassistent – som befann sig utanför ett nöjesställe i Växjö centrum – erbjudit den mycket berusade 22-åringen vatten att dricka. Då drog 22-åringen henne till sig och smekte henne bland annat på rumpan.

Annons

Fältassistenten kunde efter ofredandet peka ut 22-åringen för poliser i närheten.

Mannen överklagade domen till hovrätten och yrkade på att bötesbeloppet skulle sänkas. Han uppgav för rätten att han, på grund av coronapandemin, inte längre har något extraarbete utan måste försörja sig på endast studiemedel.

Hovrätten sänker nu – på grund av 22-åringens ekonomiska situation – dagsbotsbeloppet. I stället för 7 000 kronor ska han betala 2 000.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons