Annons

Sju misstänkta efter internstölder i Växjö

Sju personer har nu delgivits misstanke efter internstölderna som uppdagades i sommar på ett dataföretag i Växjö.
Utredningen pågår och kommer sannolikt att redovisas till åklagare under hösten.
Växjö • Publicerad 20 augusti 2014

– Företaget kontaktade polisen om att de upptäckt svinn i sitt lagersy­stem. Vi jobbade med detta under en tid och fick fram uppgifter som gjorde att vi kunde agera mot en av de misstänkta, säger godsspanare Carl Tobiazon vid Kronobergspolisen, och tillägger:

– Ganska snart visade det sig att han inte var ensam utan det var fler personer på företaget som ägnat sig åt samma verksamhet. I vart fall har två personer känt till vad den andre har gjort.

Annons

Två anställda har delgivits misstanke om stöld. Det är en man i 30-årsåldern med ett visst verksamhetsansvar och en 24-åring..

– Vid husrannsakningar hemma hos de här båda påträffades föremål som kommer från företaget. Det var datorer, mobil­telefoner och surfplattor, säger Carl Tobiazon.

– Vi vet inte hur länge internstölderna har pågått men brottsdatum är i varje fall ett par år när det gäller en av dem.

Den tredje anställde som knyts till härvan är en 52-åring som misstänks för häleri. Alla tre har gjort vissa medgivanden under polisförhören.

– Dessutom har fyra personer utan anknytning till företaget delgivits misstanke om häleri efter att ha köpt stöldgods. De är bekanta till de misstänkta tjuvarna och har handlat helt nya föremål för en väldigt ringa summa i förhållande till värdet.

De hälerianklagades namn dök upp när polisen tittade närmare i telefoner och datorer som tagits i beslag.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons