Annons

Skadade mannen får specialistvård

En 47-årig man som skadades vid en explosion i en lägenhet på Vänortsvägen i helgen har förts till Malmö för specialistvård.
– Han är där för operation han har rätt svåra skador på en arm, säger polisens utredare Marcus Gustavsson.
Växjö • Publicerad 11 juli 2012

Explosionen inträffade vid tvåtiden natten mellan lördagen och söndagen. Den skadade 47-åringen hade själv kunnat ta sig till ytterdörren och öppnat den.

– Jag hörde inte smällen utan vaknade av att han skrek på hjälp, berättar en granne.

Annons

Den skadade mannen har inte kunnat höras ännu. Därför är omständigheterna kring explosionen fortfarande oklara.

Enligt en obekräftad uppgift till Smålandsposten har flera tändhattar hittats i lägenheten. Men polisens tekniker har bedömt att det sammantaget handlar om små mängder sprängmedel.

– Det är ganska små mängder sprängmedel som sannolikt inte kunnat skada någon annan utanför den här lägenheten, säger Marcus Gustavsson.

Brottsmisstanken är fortfarande allmänfarlig vårdslöshet. Men det kan komma att ändras.

– Det är inte säkert att det är aktuellt med allmänfarlig vårdslöshet men man får inte hantera sprängmedel inne i en lägenhet på det här sättet. Det kan bli aktuellt med en sådan brottsmisstanke.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons