Annons

Skanska vill bygga nya bostadsområden

Byggföretaget Skanska vill bygga 85 bostäder i Helgevärma och vänder sig nu till kommunen för att få till en detaljplaneändring.
Växjö • Publicerad 11 december 2013

Företaget har vänt sig till byggnadsnämnden med en förfrågan om kommunen är beredd att ändra detaljplanen för fastigheten Helgevärma 2:2. Den gällande detaljplanen från 1938 medger bostäder men planen är delvis överspelad med tanke på vägarna omkring.

I dag är det ett obebyggt område med skog vid Helgeå insprängt mellan riksvägarna 25 och 27. Företaget tänker sig två mindre bostadsområden, Åviken och Åforsen, som skall utnyttja läget utmed vattnet men samtidigt utformas så att eventuella bullerproblem från riksvägarna minimeras. Man tänker sig en blandning av en plans bostäder och två eller treplans hus med lägenheter. Totalt omkring 85 bostäder fördelade på hälften lägenheter och resten radhus och atriumhus.

I området tänker man sig också en mindre bad och båtanläggning kanske med bastu.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons