Annons

Skatteverkets kontrollköp kostade pizzeriaägare 15 000

Skatteverkets kontrollköp på en pizzeria registrerades inte i kassan och personal saknades i personalliggaren. Det kostar pizzeriaägaren 15 000 kronor i kontrollavgift.
Växjö • Publicerad 9 mars 2018
Genrebild från TT.
Genrebild från TT.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

– Min totala försäljning uppgår till 30 000 kronor per månad. Företaget kommer att gå i konkurs med en sådan hög avgift, hävdar pizzeriaägaren som är bosatt i Växjö.

Förvaltningsrätten i Växjö har nu avslagit överklagandet och därmed står Skatteverkets beslut fast.

Annons

Den aktuella dagen besökte anställda vid Skatteverket pizzerian för att göra så kallade kontrollköp. Vid det första köpet registrerades försäljningen med fel betalmedel, kort i stället för kontant.

Skatteverkets personal såg sedan två köp från andra kunder som inte slogs in i kassan över huvud taget. Samma sak hände när Skatteverket gjorde ytterligare ett kontant kontrollköp.

Strax därefter gav de skatteverksanställda sig tillkänna och pizzeriaägaren förklarade sig med att han varit stressad.

Men att allt inte gick rätt till vid kassan kostar ägaren 12 500 kronor i kontrollavgift.

När en person dessutom hjälpte till på pizzerian utan att finnas namngiven i personalliggaren höjdes avgiften med ytterligare 2 500 kronor.

Ägaren sa att det var en kompis som besökte honom i köket och att han varken är anställd eller praktikant.

Enligt reglerna ska dock all övrig personal registreras i personalliggaren - oavsett om de får lön eller inte för arbetet.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons