Annons

Skolflicka jagades av man i bil

Polisen har inte identifierat mannen som under tisdagsmorgonen följde efter en flicka på väg till Ulriksbergskolan i Växjö.
Flickan har berättat att mannen körde en mindre silverfärgad bil.
Växjö • Publicerad 19 december 2013
Foto: 

– När tjejen kom till skolan berättade hon att en man i en bil hade jagat henne. Vi tog genast kontakt med polisen som pratade med tjejen för att få reda på mera, säger Cecilia Wallinder, rektor på Ulriksbergskolan.

Rektorn skickade snabbt ut ett meddelande till elevernas föräldrar om händelsen för att de skulle vara extra uppmärksamma.

Annons

– Det är klart att det är allvarligt när sådant här händer tidigt en morgon på väg till skolan, säger Cecilia Wallinder.

Händelsen inträffade på Mörners väg och Vintervägen i Växjö.

– Brottet är rubricerat som ofredande. Flickan förföljdes av mannen som både har stannat och kört efter, men varken lämnat bilen eller tilltalat henne. När flickan sprang in på ett område körde mannen runt för att genskjuta henne, säger Robert Loeffel, Kronobergspolisens kommunikationschef.

Polisen har hållit förhör med flickan men beslutat att inte inleda någon förundersökning.

– Det finns i dagsläget inga förutsättningar att komma framåt i den här utredningen. Vi vet att mannen kört en liten silverfärgad bil och sedan finns det ett rätt allmänt signalement på honom, säger Robert Loeffel, och tillägger:

– Men vi har förstås med oss den här informationen och det är bra att känna till om det händer något mer med liknande tillvägagångssätt. Det kan räcka för att polisen ska öppna ärendet igen och inleda en förundersökning.

Robert Loeffel säger att alla poliser som jobbar i yttre tjänst känner till det inträffade.

– Att vi nu inte inleder någon förundersökning är inte detsamma som att vi är ointresserade av ärendet. Men utredningsvägen kan vi inte komma längre utan mer information.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons