Annons

Skyfallet ställde klubben utan arena

Växjö HF står utan arena inför handbollssäsongen. Översvämningen för ett par veckor sedan gjorde att vatten rann in i hallen vid Linneborgsplan. Hallen är avstängd för sanering och för klubbledningen gäller det att hitta tränings- matchtider på andra håll för sina olika lag
Växjö • Publicerad 25 augusti 2014

Det var vid det häftiga regnandet den 5 augusti som kanalen och parkeringen utanför arenan översvämmades och vatten rann in, inte bara i entrén utan även vidare in i under hallgolvet. Att torka upp och återställa planen liksom övriga utrymmen kommer att pågå under hela hösten och vintern.

I ett första steg är hallen avstängd till och med den 12 september. Förhoppningen är att en del av golvet sedan ska tåla att tränas på fram till mitten av december även om målställningarna redan är borttagna. Sedan ska ett nytt golv läggas och då kommer hallen att vara avstängd igen under åtminstone en månad fram till den 15 januari.

Annons

– Vi vet inte i dag om försäkringen kommer att täcka allt, och om den gör det vad det blir för självrisk. Däremot vet vi att detta påverkar vår verksamhet i hög grad. Det blir svårt att hitta träningstider och komma igång, säger klubbens ordförande Jenny Flennemo.

– Seniorlagen får husera på lite olika ställen som i Teleborgshallen och till viss del Kungsmadshallen. Men matcherna har vi inte kunnat lägga ut än. Ett alternativ kan vara att begära att få spela hemmamatcherna i serien senare på säsongen. För ungdomslagen kan det bli så de till en början tvingas köra mer fysisk träning utomhus. På ungdomssidan har vi drygt 20 grupper igång.

En grupp med representanter från föreningen och från dess hallbolag jobbar nu med att hitta lösningar och samtal förs inte minst med kommunen.

– Ett problem är att när spelare blir äldre så används klister i hanboll. I Växjö är det bara i Teleborgshallen och vår egen hall som det är tillåtet. Redan innan vattenskadan låg vi uppemot 15 timmar kort på klistertider. Telborgshallen är ju dessutom hårt upptagen av innebandy och på dagtid av skolorna, säger Jenny Flennemo.

Parallellt med det akuta pusslet för själva verksamheten och dialogen med försäkringsbolaget gäller det sedan att hitta en lösning för att undvika vattenskador i framtiden i en del av staden där skyfall ofta ställt till problem.

– Ja, det står fortfarande mycket vatten på grusplanen utanför hallen. Frågan är hur vi gör nästa gång, det var nog inte sista skyfallet, säger Jenny Flennemo.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons