Annons

Snö ger hala vägar i södra Sverige

Årets första snöfall i södra Sverige har gett mycket hala vägar på många platser. I närheten av Vetlanda på småländska höglandet har det fallit över en decimeter blötsnö enligt SMHI.
Växjö • Publicerad 21 oktober 2010

– Det har snöat i flera timmar där nu. Har det kommit så mycket kan det ligga kvar en bit in på dagen i morgonen, säger Johan Lundgren, meteorolog på SMHI.

I Vetlanda hamnade en bil på taket efter en avåkning i halkan. En person fördes till sjukhus med lindriga skador.

Annons

En person satt fastklämd, efter en singelolycka på riksväg 27 mellan Växjö och Värnamo. Dat var totalstopp i trafiken mellan Horda och Bor. Olyckan inträffade strax efter halv fem på torsdagsmorgonen.

På väg 47 väster om Oskarshamn körde en bil av vägen vid femtiden, men det är oklart om någon skadats.

– Det snöar och är dåligt väder, med blötsnö som fryser på, säger vakthavande befäl på polisen i Kalmar.Riksväg 27 är åter öppen för trafik efter trafikolyckan tidigare i morse. Personen som satt fastklämd är förd till sjukhus, med okända skador.

På olycksplatsen var det mycket halt med lite snö i kanterna, meddelar polisen i Jönköping. (TT)

Britt-Marie Paulander
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons