Annons

Sophämtningen stoppas av ombud

Sophämtningen utmed väg 30 i Tunatorp, norr om Växjö, är för farlig. Det anser skyddsombudet vid Ragnsells som har stoppat arbetet.
Växjö • Publicerad 5 juni 2014

– Det är farligt att hämta sopor där eftersom det är en genomfartsled, säger Denny Lovelind, skyddsombud på företaget Ragnsells som ansvarar för sophämtningen i området.

Sedan slutet av maj har de boende i området varit utan sophämtning. Och tills att Arbetsmiljöverket, kommunen och Ragnsells har fattat ett beslut, kommer ingen sophämtning att ske.

Annons

– Det som är farligt är när sopbilarna stannar längs vägen. Det är inte själva sophämtningen vi vill stoppa, utan stannandet vid vägen som även är förbjuden, säger Denny Lovelind.

Skyddsombudet anser att den täta trafiken gör att risken finns att soparbetare kan bli påkörda, då skymda kurvor och backkrön finns längs vägen. Olyckor kan också inträffa­ om trafikanter ser sopbilen försent och tvingas väja undan och kör av vägen, bedömer skyddsombudet.

– Vi vill åtgärda problemen innan någon olycka har skett, säger Denny Lovelind.

Julia Myllylä
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons