Annons

Spår säkrat från inbrott på Bilbörsen

Bilbörsen i Växjö har drabbats av inbrott. Tjuvarna krossade ett fönster och kom över nycklar till sex bilar som stod lokalen. Tre av bilarna hittades sedan av polisen under tisdagseftermiddagen.
Växjö • Publicerad 9 oktober 2012

– Vi har säkrat spår från platsen, men jag kan inte berätta vad, säger Ulrika Lagerquist, inre befäl i Växjö.

Under måndagsnatten eller tidigt natten mot tisdag lyckades gärningsmän ta sig in på Bilbörsen i Växjö. Tjuvarna krossade ett fönster och fick tag på nycklar till sex bilar som stod parkerade utanför lokalen.

Annons

Gärningsmännen försökte även tillgripa en sjunde bil, men misslyckades. Inget larm hade utlösts under inbrottet och händelsen upptäcktes av en väktare strax före klockan ett på tisdagsnatten.

– Vi vill inte uttala oss mer om detta, polisen har sagt att vi inte ska gå ut med mer information. Det enda jag kan bekräfta är att vi har blivit av med bilar, säger VD Dan Johnsson på Atteviks, som äger Bilbörsen.

Är flera gärningsmän inblandade?

– Det kan vi inte svara på, då det inte finns några vittnen från händelsen. Men det säger nästan sig själv att det måste vara flera gärningsmän då sex bilar blev bestulna, säger inre befäl Ulrika Lagerquist i Växjö.

De stulna bilarna var av märkena Nissan och Skoda.

Under tisdagseftermiddagen hittade så polisen tre av de stulan bilarna. Två av dem stod parkerade i Alvesta och en i Vislanda.

Bilarna togs i beslag för teknisk undersökning men några gärningsmän hade inte kunna gripas ännu sent i går kväll.

Emma Holmberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons