Annons

Stacke (FP) erbjuder motståndare valhjälp

Kommunpolitikern Annika Stacke söker pengar från kommunen för att själv starta en språk­skola för asylsökande. Hon förutsätter att ansökan behandlas objektivt och ser inga problem med att ha olika roller. Sam­tidigt erbjuder folkpartisten politiska motståndare hjälp i valkampanjen. ”Vinn valet med video!” är slogan när hon säljer sina medietjänster.
Växjö • Publicerad 15 augusti 2014
Foto: 
?En investering i hur du vill att din kommun, ditt landsting eller vårt land ska styras under de närmaste fyra åren?. Ur Annika Stackes reklamfilm där hon erbjuder alla politiska partier kampanjfilmer.
?En investering i hur du vill att din kommun, ditt landsting eller vårt land ska styras under de närmaste fyra åren?. Ur Annika Stackes reklamfilm där hon erbjuder alla politiska partier kampanjfilmer.Foto: 

Annika Stacke, församlingspräst i Lammhult och Folkpartiets gruppledare i fullmäktige i Växjö, ansöker hos kommunen om projektbidrag för att starta en kurs i svenska för asylsökande. Tala svenska nu, är arbetsnamnet. Idén är att erbjuda tre timmars undervisning per dag i fyra veckor. För detta söker Stacke Media AB 61 000 kronor.

Annika Stacke förklarar att kursen är tänkt för asylsökande som ännu ej har rätt till Sfi.

Annons

– Uppehållstillstånd kan dröja länge och jag frågade en person vad man gör under tiden. ”Man sover, tittar på tv och blir arg på frun.” Då tänkte jag att kunde man börja studera tidigare vore mycket vunnet. Jag har presenterat idén för ordförande i nämnden för arbete och välfärd, Benny Johansson (M), och han är i alla fall inte negativ.

Du ser inga komplikationer med att som politiker söka projektbidrag av kommunen, att det kan vara svårt att säga nej till varandra?

– Nej, jag gör inte det. Tycker man inte att idén är bra utgår jag från att man säger nej. Blir det ja förutsätter jag att ansökan har behandlats av så pass många, både inom och utom partiet och alliansen, att man kommit fram till att det är något som kan bidra till ett bättre samhälle.

Annika Stacke är en av Folkpartiets toppkandidater i Växjö, nummer två på listan. Samtidigt erbjuder hon andra partier hjälp i valrörelsen. ”Vinn valet med video”, säger hon i en reklamfilm på sitt företags hemsida. Annika Stacke har kontaktat allianspartier i södra Sverige men säljer sina tjänster till vilket parti som helst.

– Det är öppet för alla. Men, alltså, jag gör inget som kommer i konflikt med kommunen.

Är det ingen som haft synpunkter på att du säljer dig till politiska meningsmotståndare?

– Det handlar om att främja den demokratiska processen, det är vi alla betjänta av.

Partivänner och väljare förväntar sig kanske att du ägnar dig helt åt att föra ut ditt eget partis politik nu när det är valrörelse?

– Jo, det är därför vi gjort så här liksom att vi vänt oss till våra egna, eller i alla fall samarbetspartners. Även om vi inte stängt dörren för andra.

Priset för en valvideo är 4 000 kronor och i sin säljtext skriver Stacke att man ska se det som en investering utslagen på mandatperiodens fyra år.

Bo Ströberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons