Annons

Stalkare skickade onanibilder till Växjöflicka

När den 16-åriga flickan inte ville ha med 19-åringen att göra började han förfölja och trakassera henne.
Växjö • Publicerad 11 maj 2019 • Uppdaterad 13 maj 2019
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Den 19-årige mannen, som bor i Tingsryds kommun, hade via sociala medier haft en ytlig kontakt med en 16 årig Växjöflicka. Han ville att de skulle träffas på Karl-Oskardagarna. Men flickan sa nej.

19-åringen började förfölja henne. Han ropade okvädningsord, körde efter henne med bilen, väntade på henne vid busshållplatsen och skickade meddelanden via Snapchat.

Annons

En gång skrev han: ”Jag väntar på dig”. I bland hade han kompisar med sig som vid ett tillfälle var maskerade. Vid tingsrättsförhandlingarna berättade flickan att hon då blev ”jätterädd”. Tingsrydsbon skickade också en bild på en stor kniv vilket 16-åringen uppfattade som ett hot.

Men trakasserierna stannade inte där. 19-åringen skickade bilder och filmer på sig själv bland annat när han var naken och onanerade. Under några veckor ska mannen ha skickat minst en bild eller film varje dag,

Mannen förnekade under rättegången att han hotat eller på annan sätt stört 16-åringen men erkände att han skickat vissa bilder dock inte sådana där han var naken.

Flickans mamma hördes under rättegången och berättade att dottern varit ledsen och att hon flera gånger bett om att bli skjutsad eftersom hon var rädd för mannen.

Även en kompis till 16-åringen bekräftade att Tingsrydsbon förföljt flickan på olika sätt.

Tingsrätten bedömde att mannens berättelse till stora delar var en efterhandskonstruktion och att han på ett ”hänsynslöst sätt” stört flickan i skolan och på hennes fritid.

Växjö tingsrätt dömde 19-åringen för ofredande och sexuellt ofredande till 6 000 kronor i böter. Han ska också betala ett skadestånd på 14 500 kronor till flickan.

Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons