Annons

Stänger och öppnar apotek

För svag lönsamhet gör att DocMorris stänger sitt apotek på Storgatan i Växjö vid årsskiftet för att istället öppna ett nytt på Teleborg.
Växjö • Publicerad 4 december 2011

– Tyvärr har vi tvingats ta det här beslutet. Av våra 80-tal apotek i Sverige har 16 inte utvecklats som vi tänkt oss, det i Växjö är ett. Då är det bättre att bromsa i tid än att låta förlusterna löpa på, säger presschefen Christer Lundin på DocMorris.

– Vi känner att läget egentligen är bättre för oss vid stormarknaderna på Teleborg och att vi kommer att få fler kunder där, säger han.

Annons

I centrala Växjö har kampen om apotekskunderna varit hård sedan avregleringen förra året. Flera apotek på en ganska lite yta försöker dra till sig kunderna. Nu har den konkurrensen lett den första drastiska åtgärden.

Samtidigt som DocMorris stänger 16 apotek i landet kommer åtta att ersättas med nya på andra ställen.

På Teleborg ska apoteket slå upp dörrarna i anslutning till Wilys stormarknad i månadsskiftet januari-februari nästa år.

Vid apoteket i Växjö finns tre tjänster.

– Förhoppningen är att få plats för så många som möjligt av dem som berörs av förändringarna. Hur det går för de anställda i Växjö kan jag inte säga, det pågår diskussioner med facket, förklarar Christer Lundin och slår fast att företagets huvudmål ligger fast.

– De tyska ägarna satsar långsiktigt i Sverige. Det är en intressant och prioriterad marknad. Ambitionen är att bli ett ledande apoteksföretag i landet, men vägen dit kan innebära att det behöver hittas bättre lägen för en del apotek, säger Christer Lundin.

DocMorris driver även ett apotek i Ljungby, men det berörs inte av förändringen.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons