Annons

Stökig person greps utanför skola

En man fick hämtas av polisen utanför Åryds skola på fredag förmiddag efter att ha hotat en anställd på skolan och försökt ta sig in på skolområdet.
Växjö • Publicerad 29 augusti 2014

Mannen dök upp vid skolan på morgonen i bil som han körde fram och tillbaka framför skolan samtidigt som han tutade upprepade gånger. Efter en stund steg han ur bilen och försökte komma in på skolans område. Där stoppades han av en rastfadder och lärare och hamnade i diskussion med dem. Under diskussionen hotade han en av dem. Personalen på skolan skyndade sig att låsa skolan och lyckades hålla kvar mannen tills polis kommit tillplatsen.

– Personalen har gjort en kanoninsats! berömmer rektor Pär-Johan Trulsson som själv inte var på plats under incidenten.

Annons

Skolan valde själv att via mail berätta om händelsen för alla föräldrar även om mannen inte direkt var i kontakt med några barn.

– Många barn har sett och hört hur den här personen stod och skrek på vår personal. Vi har elever från sex års ålder, säkert är det några som pratar om det här hemma och då är det ju bra om föräldrarna vet vad det handlar om.

Hur går ni vidare på skolan med det här?

– Vi får se vilka behov som finns. Vi har konferens på tisdag, då får vi se var personalen befinner sig, behöver vi gå vidare med något så gör vi det.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons