Annons

Storgatan byggs om

På måndag börjar Växjö kommun att bygga om delar av Storgatan mellan Liedbergsgatan och Samarkandsrondellen.
Växjö • Publicerad 16 augusti 2018
Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Ombyggnationen ska öka framkomligheten för buss, cykel och bil. Bland annat ska det byggas som och målas bussfiler på sträckan mellan Vikingarondellen och Samarkandsrondellen. Dessutom ska det byggas om och tillföras körfält i korsningar med mycket trafik samt byggas cykelöverfarter.

– För att vi ska kunna uppnå kommunens högt ställda miljömål behöver vi göra den här typen av infrastrukturförändringar, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

Annons

Ombyggnationerna beräknas pågå fram tills årsskiftet och medföra mycket begränsad framkomlighet i området. Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun, vädjar till trafikanter att ha tålamod och visa förståelse under arbetet.

– Det kommer bli stökigt under byggtiden. Utöver detta kommer även arbetet med snabbcykelvägen på Söderleden att fortsätta en bit in på hösten, vilket ytterligare kommer att bidra till en mycket besvärlig trafikmiljö i området, säger han i ett pressmeddelande.

Mimmi KungbergSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons