Stormvarningen för Kronoberg utökas till klass 2

SMHI utfärdade i natt en klass 2-varning för hela Kronoberg. Under eftermiddagen ska vinden nå stormstyrka i byarna. Tåg i södra Sverige kommer under torsdagen att ställas in.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kronoberg • Publicerad 12 mars 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

SMHI:s klass 2-varning för Halland, Skåne, Blekinge, Kalmar och Kronobergs län ställs tåg in på flera sträckor under hela torsdagsdygnet, från klockan 09 på torsdagsmorgonen till klockan 05 på fredagsmorgonen.

Det gäller sträckorna Malmö-Ystad-Simrishamn, Halmstad-Värnamo, Helsingborg-Ängelholm och Ramlösa-Eslöv, enligt Trafikverket.

Från klockan 12 på torsdagen påverkas även sträckan Kalmar-Linköping.

Klass 2-varning innebär enligt SMHI vindbyar från 25 m/s upp till 30 m/s. ”Skador på byggnader med risk för kringflygande föremål. Större skador på skog och risk för störningar i trafik samt på el- och teleförsörjning”.

Enligt SMHI kommer den värsta blåsten att dra in över Kronoberg efter lunch och fortsätta under eftermiddagen.

För Kronoberg ligger dessutom en klass 2-varning för höga vattenflöden.

Jesper MarkenSkicka e-post
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.