Annons

Studenter anmäler universitetet till DO

Studentkåren anmäler Linnéuniversitetet till Diskrimineringsombudsmannen, DO.
Växjö • Publicerad 7 december 2010

Motiveringen till anmälan är att universitetet fortfarande inte upprättat den lagstadgade likabehandlingsplanen och jämställdhetsplanen.–

– Universitetet har ignorerat våra påpekanden, och nu går vi vidare med en anmälan till DO för att få universitetet att ta detta på allvar. Vi värnar alltid om studenterna i första hand, de ska inte drabbas av universitetsledningens oförmåga att ta likabehandling och jämställdhet på allvar, säger Lollo Olausson, vice ordförande för Linnéstudenterna.

Annons

Tillsammans med Antidiskrimineringsbyrån i Kalmar har Linnéstudenterna kommit fram till att situationen nu blivit så allvarlig att båda organisationerna går till DO.

– Ett lärosäte som har som slogan att allt är möjligt och människor växer här, måste visa att det inte bara gäller personer utan funktionshinder. Att de som myndighet inte lever upp till lagen är dessutom tämligen uppseendeväckande, tycker Olausson.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons