Annons

Svenska kyrkan vill se motaktion

Svenskarnas Parti ska hålla tal i Växjö i slutet på augusti och det kan bli aktuellt med att Svenska kyrkan varnar allmänheten genom att ringa i kyrkklockorna.
Växjö • Publicerad 11 augusti 2014
Smålandsposten 9 augusti 2014.
Smålandsposten 9 augusti 2014.Foto: Per Jodenius

Det var i lördags som Smålandsposten avslöjade att nazistiska Svenskarnas parti hade ansökt om tillstånd för att hålla tal i Växjö den 27 augusti. Polisen bekräftade att tillstånd hade getts och vänsterpartisten Eva-Britt Svensson berättade att hon tänkte gå på de motdemonstrationer som planeras.

Svenska kyrkan uppmanar nu, via sin presstjänst i Växjö, allmänheten till motaktion.

Annons

– Jag pratade med domprosten i Växjö, Thomas Petersson, i dag och han säger att vi kommer att manifestera. Vi vill uppmana alla Växjöbor att samlas och visa sitt missnöje med att dessa krafter växer i vårt samhälle, säger Charlotte Granrot Frenberg, pressansvarig på Växjö stift.

När Svenskarnas parti har hållit tal i Jönköping och i Visby har Svenska kyrkan ringt i kyrkklockorna för att varna allmänheten om fara. Det kan bli aktuellt även i Växjö.

– Vi har ännu inte bestämt oss då vi läste om detta i tidningen, men jag kan inte utesluta det, säger Charlotte Granrot Frenberg.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons