Annons

Takras kunde ha dödat passagerare på tåget mot Växjö

En del av innertaket rasade på ett Krösatåg som avgick ifrån Hässleholm 14:17 mot Växjö. Ingen skadades i raset och lokföraren valde att fortsätta resan.
Hästveda • Publicerad 2 april 2018
Foto: Per Hägred

Takraset ska ha skett strax utanför Hästveda i Hässleholms kommun. Det rör sig om en cirka 40 kilo tung kvadratisk metallbit som rasat ner precis vid dörrarna på tåget.

Som tur var befann sig inga passagerare i sektionen när raset skedde, men folk hade kunnat stå eller sitta ner i den drabbade sektionen.

Annons

Smålandspostens Per Hägred befann sig bara några meter ifrån utgången när det väldigt plötsliga raset inträffade.

– Ingen fattade någonting, helt plötsligt bara låg det där jättesjoket där på golvet. Berättar Per Hägred.

Takbiten vägde cirka 40 kg
Takbiten vägde cirka 40 kg

Efter raset stannade tåget till på stationen i Hästveda och efter några minuter fick lokföraren tillstånd från trafikledningen att fortsätta färden.

– Tågvärden berättade för passagerarna att någon kunde ha skadats eller dött eftersom sektionen var jättetung, berättar Per Hägred

Enligt transportföretaget Transdev som har operatörsansvar över Krösatågen så är problemet inget som är känt sedan tidigare.

Vagnen i tåget där raset skedde är nu avstängd. Tåget kommer att fortsätta sin rutt innan det tas in på verkstad under kvällen och först då kan mekanikerna fastställa vad som har skett.

– Det viktigaste just nu är att kontrollera så att liknande problem inte uppstår på våra andra tåg, säger Transdevs pressinformatör Daniel Rabelin.

Foto: Per Hägred

Oscar IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons