Annons

Tappade dyra ringar – anmäler försäkringsbolag

En Växjöbo tappade sina dyrbara ringar i vattnet. Nu har han anmält sitt försäkringsbolag – som har vägrat betala ut någon ersättning.
Växjö • Publicerad 1 januari 2019 • Uppdaterad 2 januari 2019
Genrebild från TT.
Genrebild från TT.Foto: Janerik Henriksson/TT

En Växjöbo har hamnat i en tvist med sitt sitt försäkringsbolag.

Mannen skriver i sin anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att han i somras, efter att ha deltagit i en badaktivitet på sin utlandssemester, upptäckte att hans två ringar hade glidit av fingrarna och försvunnit ner i vattnet.

Annons

Ringarna var enligt Växjöbon värda 67 000 kronor och han anmälde det inträffade till sitt försäkringsbolag i hopp om att förlusten skulle täckas av hans hemförsäkring, som även innehöll en så kallad drulleförsäkring.

Men enligt Växjöbons anmälan svarade försäkringsbolaget att man inte tänkte betala ut någon ersättning alls, eftersom ”skadan inte hade uppkommit genom en plötslig och oförutsedd händelse”.

Enligt Växjöbon – som i sin anmälan berättar att han tidigare har badat med ringarna och har dem på sig vid alla möjliga typer av aktiviteter – borde förlusten däremot ses som en ”oförutsedd händelse” och han vill nu att ARN ska granska ärendet och besluta till hans fördel i tvisten med försäkringsbolaget.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons