Annons

Tårfylld begravning för mördad flicka

Frankrike • Publicerad 2 juni 2018

Sörjande brast ut i gråt på begravningen för den åttaåriga franska flickan Maëlys de Araujo som mördades efter att ha blivit bortförd från ett bröllop.

Hennes kropp hittades i februari, sex månader efter att hon anmälts saknad den 27 augusti förra året. Fallet har engagerat hela Frankrike känslomässigt.

Annons

Kyrkan i staden La Tour-du-Pin med 400 platser var fylld till bristningsgränsen och begravningsceremonin sändes på stora skärmar uppsatta på torget, där uppemot 200 personer samlats.

Maëlys de Araujo försvann från bröllopsfesten i Pont-de-Beauvoisin i franska Alperna. Försvinnandet väckte stor uppmärksamhet och ledde till ett omfattande sökande.

En nu 35-årig man erkände mordet men hävdade att han hade slagit Maëlys de Araujo i ansiktet av misstag. Spår av hennes blod hittades i hans bil.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons