Annons

Taxichaufför får en varning

Förvaltningsrätten ger en taxichaufför som dömts för misshandel rätt att fortsätta köra taxi. Chauffören får en varning.
Växjö • Publicerad 18 mars 2011

Därmed ändras Transportstyrelsens tidigare beslut om att återkalla taxiförarlegitimationen. Transportstyrelsen tyckte att brottet var så allvarligt att mannen bedömdes som olämplig att köra taxi under en treårsperiod.

– Jag är inte en brottslig person, försvarade sig chauffören och förvaltningsrätten konstaterar att han tidigare är ostraffad.

Annons

”Det har heller inte framkommit några andra anmärkningar mot hans laglydnad, vare sig i anknytning till taxitrafiken eller i övrigt, står det i domen.

Förvaltningsrätten poängterar dock att misshandelsbrottet som han dömts för är allvarligt, men att det saknas koppling till yrket som taxichaufför.

Chauffören dömdes i höstas till villkorlig dom med 50 timmar samhällstjänst för att ha misshandlat sitt barn. Barnet blev vid något tillfälle slagen med en pinne på bland annat armen.

Tingsrätten konstaterade att mannen använt sig av ”otillåten aga i uppfostringssyfte” och dömdes för misshandel.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons