Annons

Telia drar tillbaka stämning mot Vida

Efter Smålandspostens artikel beslutade TeliaSonera i går att dra tillbaka sin stämning mot Vida. Därmed undviker Telia mer offentlighet runt tvisten om en faktura som Vida anser är både felaktig och orimlig.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2010

Kjell Markusson, vd för Vida Vislanda AB, säger att Telia var ”förskräckt” över att tidningen skrev om ärendet som på Telias initiativ hamnat i Växjö tingsrätt.

– De hörde av sig direkt på morgonen och tyckte att detta måste lösas. Vi skall relativt snart sätta oss ned tillsammans med Generic Mobile för att gå igenom ärendet i lugn och ro, säger Kjell Markusson.

Annons

Telia stämde Vida och krävde drygt 50 000 kronor exklusive moms för en obetald faktura.

Bakgrunden är att fyra av Vidas anställda har jourberedskap om det uppstår driftsstörningar med företagets pannanläggning. Telia påstod att man skött överföringen av 5 144 sökningar till personsökare under en tremånadersperiod och tjänsten tillhandahålls av Generic Mobile.

Kjell Markusson säger att man enbart fått några enstaka meddelanden. Han fastslår att Vida inte tänker betala för detta som faller på sin egen orimlighet.

– De är så stora, har sina rutiner och gör så här, är hans kommentar till att Telia stämde Vida.

Det är ett år sedan fakturan skulle vara betald och enligt Kjell Markusson har det tidigare varit helt omöjligt att hitta en lösning. Men nu har alltså fallet tagit en ny vändning.

– Vi har en god dialog med kunden, säger Maria Hillborg, pressansvarig vid TeliaSonera.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons