Annons

Tio miljoner kronor åt psykiatrin

Tio friska miljoner kronor till vuxenpsykiatrin i länet. Det vill den borgerliga landstingsalliansen satsa.
– Det finns ekonomiskt utrymme i dag, säger landstingsstyrelsens ordförande Suzanne Frank.
Växjö • Publicerad 23 augusti 2010

På tisdag när landstingsstyrelsen håller arbetsutskott tas beslut om att avsätta mer pengar åt psykiatrin. En utvecklingsplan ska tas fram och huvudinriktningen är att utveckla stödet inom den öppna vården och förbättra samverkan mellan kommun och landsting.

Pengarna ska gås till fler mobila öppenvårdsteam och att förbättra den psykiatriska specialistvården på vårdcentralerna. Vårdnätverket runt patienterna ska bli bättre.

Annons

– Skatteprognosen i landstinget är positiv och därför finns möjligheter till utveckling av psykiatrin, säger Suzanne Frank.

De senaste åren inom landstingets psykiatri har varit turbulenta. En genomlysning av verksamheten för några år sedan ledde till stora förändringar och en minskning av den slutna psykiatrin till förmån av den öppna vården.

Ett omfattande arbete för att starta nya och öppna vårdformer inleddes. Samtidigt bildades en länsgemensam klinik. Tidigare fanns särskilda enheter i Växjö och Ljungby.

Jan Bärtås
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons