Annons

Torsken i matkassen hade mask

När familjen Petersson förberedde middagen upptäckte de att det fanns mask i den färska torskbiten.
– Det var riktigt ruggigt, säger pappa Jim Petersson som är kritisk till hur City gross hanterat situationen.
Växjö • Publicerad 16 juni 2014
Den här cirka två centimeter långa masken, eller parasiten, hittade familjen Petersson i den färska torskbiten från City gross.Foto: privat
Den här cirka två centimeter långa masken, eller parasiten, hittade familjen Petersson i den färska torskbiten från City gross.Foto: privatFoto: 

Familjen bor i Stojby utanför Växjö och hade beställt en matkasse för 549 kronor från City gross. Kassen levererades för en vecka sedan och den innehöll bland annat ett paket färsk benfri torskfilé med tillhörande recept. Torsken är fiskad i Östersjön och paketerad och saluförd under City gross eget märke.

När de öppnade paketet och skulle börja tillaga fisken upptäckte de en cirka två centimeter lång mask i köttet.

Annons

– Vi trodde först inte att den levde men det gjorde den, berättar Jim Petersson som filmade varelsen när den låg och skruvade sig på skärbrädan.

Han kontaktade City gross Matkasse och fick beskedet att familjen skulle få en kompensation på 200 kronor och ersättning på 129 kronor för det de betalat för ingredienserna i den planerade middagen, sammanlagt 329 kronor. En mer än ”skälig ersättning”, svarar City gross i ett mejl.

Det tycker inte Jim Petersson. Han anser att familjen ska kompenseras med i vart fall en ny matkasse, alltså ­ motsvarande 549 kronor.

– Då hade man känt att man fått någon ersättning. Men när de säger att de tycker att 200 kronor är mer än skäligt så känns det inte särskilt schangtilt. Det räcker ju inte ens till fyra pizzor om jag ska räknar med bilresan härifrån för att åka och hämta dem.

Mikael Lagerwall, informationschef på City gross:

– Även om vi skulle vilja ge mer så finns det gränser för vad vi kan ge. De får ju ersättning så att de kan få fullgoda varor istället för det de fått levererat och lite till. Vi kan inte gå hur långt som helst.

De anser att ni haft en nonchalant attityd, vad säger du om det?

– Det faller på sin egen orimlighet. Om vi bara glassar och inte bryr oss så kommer vi inte finnas kvar. De får inte bara en ny vara utan också en pengakompensation. Vi måste föröka hitta en nivå som vi och våra kolleger i branschen tycker är rimlig.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons