Annons

Trafikdelaren fortfarande kvar

I vår kan beslut tas om framtiden för parkeringsområdet i kvarteret Handelsmannen 2 där bland annat Expert och Toys?R?Us ligger.
Växjö • Publicerad 9 januari 2012
Inga skyltar. Den här trafikdelaren är ingen cirkulationsplats. Därför måste den som kör inne i trafikdelaren ge företräde till dem som kommer från höger.
Inga skyltar. Den här trafikdelaren är ingen cirkulationsplats. Därför måste den som kör inne i trafikdelaren ge företräde till dem som kommer från höger.Foto: Lena Gunnarsson

För två år sedan skrev Smålandsposten om den trånga trafikdelaren på parkeringsplatsen som redan då var under utredning. Förhoppningen var att den skulle göras om redan sommaren 2010. Så blev det inte, trafikdelaren med stenbumlingar i mitten är kvar.

Konsulten Daniel Tayama, som fram tills nyligen var uthyrningschef på det danska förvaltningsbolaget Ejendomsinvest, berättar att en landskapsarkitekt skissat på en ny lösning för hela parkeringsplatsen. Ritningen blev klar strax före jul.

Annons

– Nu är det upp till de fyra danska fastighetsägarna att ta ett beslut, säger Daniel Tayama.

Tanken är att ta bort de små alléer som finns på området och anlägga fler p-platser. Tidigare har man även diskuterat att ansluta området med en tredje utfart till Hejaregatan.

Daniel Tayama hoppas på ett beslut under våren.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons