Annons

Tre döms för knarksmuggling

Två unga män, 18 respektive 20 år, från Uppvidinge kommun döms tillsammans med en 21-årig Växjöbo för narkotikasmuggling. Sammanlagt hittade tullen 75 gram cannabis hos männen.
Växjö • Publicerad 24 mars 2011

Det var i september förra året som männen anlände till Malmö med Öresundståg från Köpenhamn. Vid tullkontrollen på tåget med narkotikahund hittades en ryggsäck samt en tygpåse på hatthyllan ovanför där männen satt.

På fråga sa sig männen inte känna igen vare sig ryggsäcken eller tygpåsen. Men i ryggsäcken låg en av männens schema från gymnasieskolan i Växjö och det blev deras fall.

Annons

20-åringen från Uppvidinge berättade under rättegången i Växjö tingsrätt att de efter ett besök på Tivoli åkte till Christiania för att köpa narkotika. Han betalade 3000 kronor för 45 gram cannabis.

De båda andra kamraterna fälls för att tillsammans ha smugglat in de resterande 30 grammen av partiet, vilket de erkänt.

20-åringens straff blev 100 dagsböter som i hans fall innebär 19000 kronor i böter. Han skall dessutom själv betala 5000 kronor av kostnaden för sin försvarsadvokat.

Kamraterna döms till lägre antal dagsböter som innebär 3000 respektive 4000 kronor i böter.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons