Annons

Tufft i branschen – Hälsostudion i konkurs

Hälsostudion, ett av Växjös äldsta gym, har gått i konkurs. Konkurrensen blev för hård och till slut var beslutet oundvikligt enligt ägare Lasse Jonsson Rydmark.
Växjö • Publicerad 13 februari 2014
hård konkurrensFör hård konkurrens har gjort beslutet oundvikligt om konkurs, enligt ägaren Lasse Jonsson Rydmark.
hård konkurrensFör hård konkurrens har gjort beslutet oundvikligt om konkurs, enligt ägaren Lasse Jonsson Rydmark.Foto: Per-Erik Sandebäck

Redan 1986 slog Hälsostudion upp dörrarna. Då var gymbranschen ny och folk åkte från alla håll för att träna.

– Nu är det inte så längre. Nu väljer man ett gym som ligger i utkanten av stan och där det är lätt att parkera, säger Lasse Jonsson Rydmark.

Annons

– Sen har det blivit mer och mer så kallade nyckel­gym, det vill säga gym där man får en nyckel och kan gå dit när som helst på dygnet. Det är billigare eftersom de inte har personal på plats hela tiden. Så har inte vi haft, vi har alltid kört med personal och trodde att det var viktigt med den sociala biten. Men det har blivit omöjligt.

Lasse Jonsson Rydmark har jobbat på Hälsostudion sedan 1989 och gick in som delägare 1991. I tisdags låste han dörren för sista gången när konkursen är ett faktum.

– Vi har haft det tufft de senaste två åren. Vi har tappat så mycket medlemmar att det inte går längre. Det är sån konkurrens i Växjö, jag tror att det är den gymtätaste stan i landet. Nu är det bara kedjor som kommer in och då är det svårt att driva eget, säger han.

– Det känns som om det är för många gym i Växjö.

Verksamheten på Sandgärdsgatan kommer inte att drivas i konkursboets regi enligt konkursförvaltare Johan Wärnesjö, Advokatfirman Glimstedt.

– Det är många som drabbas av Hälsostudions konkurs, inte minst många kunder. Företaget har också åtta anställda. De kommer att sägas upp och omfattas av den statliga lönegarantin.

Hur stora skulder det finns i bolaget är inte utrett enligt Johan Wärnesjö och vill därför inte gå in på hur mycket det kan handla om.

– Vad jag förstått är det intäktssidan som brustit och inte kostnads­sidan. Just nu pågår det en inventering och en allmän genomgång. Finns det en köpare på hela verksamheten så är det positivt. Sen handlar det ju om vad fastighetsägaren vill också, säger Johan Wärnesjö.

Lillian Andersson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons