Annons

Tumult på akuten i Växjö – våldsam patient slängde sitt blod i läkares öga

Den stökiga patienten drog ut en nål i armen och skvätte blod i den ena läkarens öga. Nu misstänks hon för försök till grovt våld mot tjänsteman och två andra brott.
Växjö • Publicerad 20 maj 2022

Här saknas innehåll

På torsdagsförmiddagen utbröt tumult på akuten på Centrallasarettet i Växjö. En kvinnlig patient i 35-årsåldern som hade kommit in med ambulans för vård blev av okänd anledning våldsam mot personalen som skulle vårda henne.

Enligt polisen sparkade patienten först en sjuksköterska i revbenen och sedan utdelade hon ett slag mot en läkare men missade.

Annons

– Hon drog sedan ut en nål som hon hade i armen och skvätte sitt blod som ska ha träffat en annan läkares öga, berättar polisens presstalesperson Patric Fors.

Vårdpersonalen larmade polisen och patienten ska efter tumultet ha förts till en annan vårdinrättning.

– Hon mådde inte så bra, fortsätter Patric Fors.

Skadeläget på den drabbade vårdpersonalen är okänt.

Kvinnan – som enligt uppgifter till Smålandsposten var en de sju personer som på torsdagsmorgonen fördes till sjukhuset efter att ha överdoserat en drog och därefter fallit ihop i Växjö – misstänks nu för för försök till grovt våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt misshandel.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons