Annons

Två bilar i frontalkrock norr om Växjö

Vid halv sextiden på lördagskvällen frontalkrockade två bilar vid Böksholm norr om Växjö. En av förarna fick föras med ambulans till Växjö lasarett.
Braås • Publicerad 10 februari 2018 • Uppdaterad 11 februari 2018
Foto: Carl Carlert

Klockan halv sex på lördagskvällen kom larm om en trafikolycka på länsväg 902 i höjd med Böksholm strax norr om Braås och polis, Värends räddningstjänst och ambulans ryckte ut till olycksplatsen.

Enligt de första uppgifterna hade en bil kört på ett rådjur på vägen. En mötande bil ska då ha frontalkrockat med detta fordon.

Annons

– Vi håller på att avsluta vår insats just nu. När vi kom till platsen var en person ute ur sin bil medan den andre föraren satt kvar i sin. Vi hjälpte den personen ut ur fordonet och därefter följde ambulansfärd till Växjö lasarett, berättade Conny Petersson, räddningschef i beredskap vid Värends räddningstjänst, vid halv sjutiden på kvällen.

Föraren som fördes till Växjö lasarett, en man i 40-årsåldern, ska enligt en bulletin från sjukhuset ha klarat sig oskadd.

Hur gick olyckan till?

– En av bilarna ska ha kört på ett rådjur och den mötande bilen ska så ha frontalkrockat med denna bil. Men som tur är så brukar det inte gå så fort på den här typen av vägar, säger Conny Petersson.

Enligt Fredrik Bratt vid polisens pressinformation i Malmö hade bilisten som hade kört på rådjuret stannat vid vägkanten och satt på sina varningsblinkers när han blev påkörd av den mötande bilen.

Här skedde olyckan:

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons