Annons

Två framgångsrika företagare i Växjö prisas

Två framgångsrika Växjöföretagare prisas nu som Årets nybyggare i Kronobergs län.
Växjö • Publicerad 9 oktober 2017
Foto: Lars-Goran Rydqvist

Stiftelsen IFS delar varje år ut priset Årets nybyggare i Sverige. ”En Nybyggare är en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag. Han eller hon ska med begränsade resurser och genom hårt och målmedvetet arbete ha nått framgång i sitt företagande”, skriver stiftelsen på sin hemsida.

IFS har nu, tillsammans med företagen ALMI och SEB, utsett Årets nybyggare i Kronobergs län.

Annons

I år delas priset ut i två kategorier, Årets nybyggare nystart och Årets nybyggare pionjär.

–Vi vill belöna dem som genom hårt arbete och med små resurser fått igång en lönsam verksamhet som gör gott i samhället, säger Catharina Värendh Boson, vd på Almi Företagspartner Kronoberg, i ett pressmeddelande.

Som årets nybyggare nystartat har juryn nu valt Hala Baydoun som driver restaurangen Mammornas Café vid Utvandrarnas hus i Växjö centrum. Hon kommer från Libanon och startade sin karriär genom att sälja mat på torget i Växjö innan hon öppnade sin restaurang med libanesiska rätter på menyn.

– Hon är en sann förebild för andra kvinnor som drömmer om att starta en egen verksamhet, säger Catharina Värendh Boson i en kommentar.

Årets Nybyggare Pionjär går till José Navarro som grundade och driver omsorgsföretaget Linné omsorg i Växjö. Företaget grundades 2012 och har på kort tid växt från ett tvåmansföretag till att i dag ha 85 anställda, skriver Almi i sitt pressmeddelande.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons