Annons

Två häktade misstänkta för flera inbrott

Två personer häktades igår eftermiddag misstänkta för grov stöld genom inbrott. Polisen hoppas kunna lösa flera bostadsinbrott runt om i länet.
Växjö • Publicerad 25 augusti 2014

Det var i torsdags som de två 39-åringarna, en man och en kvinna, greps längs länsväg 120 vid Kungastenarna i höjd med Hensmåla sydost om Tingsryd. De två misstänks tidigare samma dag ha brutit sig in i en villa i Trehörna utanför Urshult där de stulit bland annat elektronik, datorer och mobiltelefoner.

– Vittnen iakttog både fordonet och personerna vilket gjorde att vi kunde stoppa deras bil och gripa dem redan samma dag, säger Kronobergspolisens inre befäl David Grann.

Annons

Igår eftermiddag häktades 39-åringarna på sannolika skäl misstänkta för grov stöld genom inbrott. Vid en husrannsakan i bilen hittade polisen en mängd föremål och även brytverktyg som används vid inbrott. David Grann berättar att polisens godsspanare lyckats härleda varifrån delar av de datorer, kameror, mobiler, kontanter och smycken kommer ifrån.

– Vi har lyckats knyta några av föremålen till ett inbrott en villa den 3 augusti i Björkelund, Ingelstad där bland annat guld, bestick, en gps och dator stals. De två personerna misstänks också för ett inbrott i Genestorp Värends Nöbbele den 29 juli där mobiltelefon, kontanter, guld och kamera stals, säger David Grann.

Dessutom misstänks 39-åringarna för en stöld av en väska och en plånbok på Ica Maxi på Grand Samarkand i Växjö den 1 augusti.

I veckan fortsätter polisens arbete att försöka knyta de två misstänkta personerna till ytterligare inbrott och stölder.

– Utan vittnesuppgifterna om bilen och personerna hade det varit svårt för oss, säger David Grann.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons