Annons

Två nya ägare aktuella för Ryssbygymnasiet

Av de fyra intressenter som ursprungligen anmälde sitt intresse för att ta över Ryssbygymnasiet från landstinget Kronoberg återstår nu två - Ljungby kommun och Hushållningssällskapet. Inom ett par månader ska det avgöras om det blir en försäljning.
Växjö • Publicerad 12 augusti 2010

- Jag har fått i uppdrag av politikerna att gå vidare med de här två anbudsgivarna och se om det går att hitta en lösning som verkligen passar för verksamheten i Ryssby, säger landstingsdirektör Börje Lindqvist sedan anbudstiden nu gått ut.

Inom sex till åtta veckor räknar han med att det arbetet ska vara klart.

Annons

- Men ytterst är det styrelsen och fullmäktige som avgör om det verkligen ska bli en försäljning, säger Börje Lindqvist.

Skolan med 65 anställda drivs i dag som ett helägt aktiebolag till landstinget och hade det senaste läsåret 275 elever från 71 kommuner. Lika många elever blir det kommande läsår, varav 200 bor på skolan Till skolan hör en hel del jordbruks- och skogsmark.

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge driver sedan tidigare några naturbruksgymnasier, bland annat i Ingelstad. Ljungbys kommunalråd har tidigare förklarat i Smålandsposten att hon ser utvecklingspotential i skolan och att den är viktig för kommunen.

Förutom Ryssbygymnasiet står landstinget bakom folkhögskolan i Grimslöv. Där finns för dagen inga planer på ägarförändring.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons