Annons

Ulvskog (S) fick flest kryss av Kronobergarna

Alla röster från EU-valet är nu färdigräknade och personkryssen är sammanställda. I Kronobergs län har drygt hälften av de som röstat, satt ett kryss vid en kandidat.
Växjö • Publicerad 2 juni 2014

Flest kryss bland Kronobergarna fick Socialdemokraternas toppnamn, Marita Ulvskog. 18 % av de som röstat på Socialdemokraterna, i länet, valde att sätta ett kryss vid Ulvskogs namn. Den som fått näst flest kryss är Lars Adaktusson (KD) och på tredje plats hamnade Isabella Lövin (MP), följt av Marit Paulsen (FP). De fyra som toppar kryssligan i länet, stod alla överst på respektive partis lista.

Bland de Kronobergare som kandiderade i valet, är det Monica Haider (S), från Älmhult, som fått flest kryss. Nästa 900 länsbor kryssade Haider. Två i länslistan är moderaten Oliver Rosengren, Växjö, med strax över 700 kryss. Isak Engqvist (C), Markaryd, hamnade på tredje plats bland de lokala kandidaterna.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons