Annons

Ung rånare häktad för nytt personrån i Växjö

En rånare i Växjö som nyligen avtjänat ett tidigare straff för rån har återigen häktats misstänkt för ett personrån på Höstvägen vid Dalbo centrum. Han nekar till anklagelserna.
Växjö • Publicerad 13 februari 2019
Tingsrätt
TingsrättFoto: Lars-Goran Rydqvist

Det handlar om en 19-åring som misstänks ha rånat en pojke på en mobiltelefon den femte februari. Mannen identifierades via övervakningskameror och anhölls redan dagen efter i sin frånvaro.

Efter att ha varit efterlyst under några dygn greps 19-åringen och han har nu häktats av Växjö tingsrätt efter en förhandling som hölls bakom stängda dörrar.

Annons

Så sent som i slutet av augusti förra året dömdes 19-åringen för ett annat personrån som han en dryg månad tidigare utfört tillsammans med en kamrat. Växjö tingsrätt dömde den gången 19-åringen till sex månaders fängelse

Rånarna hade med våld och hot om våld tvingat en ungdom på Nydalavägen att lämna ifrån sig sin elcykel, mobiltelefon samt en väska med kläder. Vid rånet tog 19-åringen ett grepp om offrets hals medan båda rånarna sa att de skulle döda eller hugga honom och hans familj.

19-åringen har tidigare även dömts för bland annat försök till grov stöld, allmänfarlig vårdslöshet och ringa narkotikabrott. Redan som 15-åring begick han sitt första rån.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons