Annons

Universitetet i nytt blåsväder

En rumphuggen utredning där bara chefer intervjuas, chefer som nyss fått lönehöjningar. Arbetsmiljöutredningen på Linnéuniversitet är en besvikelse enligt huvudskyddsombudet Mitsuru Suzuki. – Det här är inte den utredning vi kommit överens om, jag tror att de vill undvika en negativ bild av universitetet, säger han.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2010
Konfliktfylld plats?
Konfliktfylld plats?Foto: 
Foto: 
Foto: 

Kritiken var stark i våras runt universitetsdirektören Annika Åkerblom, så stark att det beslutades om en arbetsmiljöutredning.

Enligt huvudskyddsombudet Mitsuru Suzuki enades man om en utformning. Men den överenskommelsen frångås nu och utredningen blir inte alls av det omfång och typ som skyddsombuden krävde.

Annons

-Rektorn tog över och beslutade att anlita en konsult från Stockholm. Han kommer hit och ska intervjua avdelningscheferna, men ingen mer, säger Mitsuru Suzuki.

Mitsuru Suzuki, som också är ordförande i klubben för Saco, är besviken och menar att undersökningen inte kommer bli rättvisande. Extra problematiskt menar han att det är när vissa av avdelningscheferna som skall uttala sig precis fått klart med nya stora lönehöjningar (se artikeln intill).

-?Det är klart att det kan påverka utredningen. Och det känns som lönehöjningarna kommer väldigt lägligt särskilt när de i vissa fall är ganska i ögonfallande och kommer trots att det inte är lönerevisionsperiod just nu.

När dessutom en medarbetarenkät om nöjdheten på arbetsplatsen som var planerad till månadsskiftet september/oktober skjutits upp känner han att universitetsledningen försöker mörka det missnöje och de problem som finns på universitetet.

Stephen Hwang, Linné­universitetets rektor är oförstående till kritiken.

-Jag vet inte vad för överenskommelse han talar om som inte hålls. De begärde en utredning av arbetsmiljön med anledning av Annika Åkerblom, det är det de kommer få. Vi gjorde en analys av problemet med tanke på hennes position. Då tycker vi att det ger mest att utreda situationen där hon har inflytande vilket är avdelningscheferna, säger han.

Stephen Hwang anser att antydningar om planerade­ lönehöjningar för att påverka utredningen är löjliga och när det gäller den uppskjutna medarbetarenkäten handlar det helt enkelt om tidsbrist.

–??Om det ska vara någon vits med en enkät måste den kunna bearbetas och följas upp. Vi håller på just nu med universitetets första budget och många av cheferna har fullt upp med den. Det finns ingen tid och möjlighet att då även arbeta med enkäten. Då väljer vi att avvakta och jag tror inte det kommer göra till eller från för resultatet.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons