Annons

Utredningen läggs ned – brist på bevis

Polisutredningen mot den 24-årige mannen som misstänktes för ett våldtäktsförsök och sexuella ofredanden på Teleborg läggs ned.
Ett drygt år efter brotten konstaterar åklagaren att bevisningen inte räcker.
Växjö • Publicerad 6 oktober 2012

”Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt”, skriver åklagare Sandra Rohdin i nedläggningsbesluten.

Våldtäktsförsöket skedde på Stallvägen den åttonde september förra året och samma kväll inträffade två sexuella ofredanden i närheten. 24-åringen misstänktes för ytterligare ett fall av sexuellt ofredande den 29 september på Raskens väg.

Annons

Mannen greps i början av oktober men släpptes av tingsrätten vid häktningsförhandlingen. Enligt domstolen var han på sannolika skäl misstänkt för de tre sexuella ofredandena.

Sedan dess har polisutredningen pågått. De drabbade kvinnorna har dock inte kunnat peka ut den misstänkte gärningsmannen och därför läggs nu hela utredningen ned.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons