Annons

Utsatt flicka skrev om övergreppen i dagboken

I dagboken skrev flickan om övergreppen hon utsatts för av en 24-årig man. Anteckningarna ingår nu i åklagarens bevisning om sexövergrepp.
Växjö • Publicerad 14 mars 2012

– Den misstänkte medger sexuella kontakter men det har inte varit några direkta erkännanden i förhör, säger kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz.

Mannen har för polisens utredare berättat om de åtalade händelserna. Hela förundersökningen är sekretessbelagd.

Annons

Sexbrotten skedde uteslutande i 24-åringens bostad på en mindre ort i Tingsryds kommun. Det var socialtjänsten som kontaktade polisen och mannen satt anhållen under ett par dygn i höstas.

Enligt åtalet inleddes övergreppen i juni förra året med sexuella ofredanden. Därefter misstänks 24-åringen ha gjort sig skyldig till två fall av sexuellt övergrepp mot barn.

Den utsatta flickan är under 15 år. De två inblandade känner varandra och har ingått i samma kamratkrets.

Rättegången hålls i Växjö tingsrätt på torsdag i nästa vecka och kommer att ske bakom stängda dörrar med hänsyn till flickan. Polisens videoinspelade förhör med henne utgör tillsammans med 24-åringens egna uppgifter åklagarens bevisning.

Den enda stödbevisning som finns för påståendena om sexbrott är flickans egna dagboksanteckningar. Den misstänkte 24-åringen är tidigare helt ostraffad.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons