Annons

Vägrade ta skadad hund till veterinär

Den bitna hunden låg på golvet och hade svårt att andas. Men ägaren tyckte att det var för dyrt att åka till veterinären.
Då tog polisen med sig hunden till djursjukhuset.
Växjö • Publicerad 14 augusti 2014

Det var den 5 augusti som polis kallades till en lägenhet på Sommarvägen i Växjö efter att någon hade ringt och sagt att det fanns en skadad hund i lägenheten. Hunden, en pekingeser/tibetansk terrier, skulle ha blivit biten av två rottweiler, men ägaren verkade inte ha för avsikt att ta hunden till veterinär.

Ägaren av de två rottweilerna ska enligt inringaren ha bett folk i närheten att ”fara åt helvete” och bundit fast hundarna i ett staket och slagit dem med ett koppel.

Annons

När polisen kom till lägenheten låg den bitna terriern på golvet och verkade ha mycket ont, enligt polisen. Den hade svårt att andas, flämtade och rosslade och kunde knappt gå. När någon rörde vid hunden ylade den, men poliserna såg inget blod.

Ägaren sade att hunden hade blivit biten över hals, bröstkorg, rygg och bakdel av två rottweiler och hon ville anmäla deras ägare.

Enligt polisen var ägaren till terriern ”påtagligt berusad” och tänkte inte uppsöka veterinärvård eftersom hon sade att hon inte hade några pengar.

”Hon uppgav att det bara var att hoppas på att hunden blev frisk igen, och tyckte att hunden hellre kunde dö där av sina skador än att hon tänkte ansvara för att ta den till en veterinär”, står det i polisens promemoria.

Poliserna på plats kontaktade Kronobergspolisens rättsenhet som genast beslutade att polisen skulle omhänderta hunden, som därefter togs till ett djursjukhus för undersökning.

Hunden stannade där över natten för smärtlindring och övervakning. Dagen därpå hämtades hunden av polisen som lämnade den på ett djurpensionat.

Christoffer Nilsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons