Annons

Våldsam 21-åring dömd för polishot

När mannen hamnade i polisbilen, efter att ha omhändertagits på Restaurang Sports, blev han vild. Han hotade och försökte sparka poliserna.
Växjö tingsrätt dömde i går den nu 21-årige Växjöbon till en månads fängelse.
Växjö • Publicerad 29 december 2010

När brotten inträffade i september förra året hade mannen inte fyllt 21 år och därför krävs särskilda skäl för att döma till fängelse. Tingsrätten konstaterar att våldet och hoten mot poliserna ändå motiverar ett fängelsestraff som dock kan stanna vid en månad.

21-åringen är tidigare helt ostraffad och nekade under rättegången till brottsmisstankarna. Poliserna har berättat att mannen försökte komma loss ur deras grepp och därför användes handfängsel.

Annons

Vid upprepade tillfällen försökte den misstänkte att sparka och spotta mot poliserna. 21-åringen sa bland flera andra hot att han skulle ”fortsätta det som påbörjades i Malexander”.

–Det är inte så ofta vi tar hoten på allvar men den här gången låg det mycket aggressivitet bakom hoten, berättade en av poliserna inför domstolen som tyckte att det var mer än ”normalt fylletjafs”.

Hoten fortsatte även inne på polishuset när vakthavande befäl mötte patrullen som tvingades bära ut 21-åringen från polisbilen.

Mannen fälls för hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt förargelseväckande beteende – sedan han tillsammans med kamrater kissat mot Royal Corner.

– Jag kan inte förstå hur det kan väcka förargelse hos allmänheten, invände 21-åringen.

Men en polisaspirant vittnade om att hon såg flera våta fläckar på fasaden och att urinlukten var omisskännlig.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons