Annons

Växjö behöver en ny presentationsfilm

Kommunpolitikern Berith Swalander (M) tycker att Växjös presentationsfilm är för gammal och innehåller för mycket miljö. Hon medhåll av Bo Frank och en ny film ska tas fram.
Växjö • Publicerad 7 november 2014
Foto: 

Vid ett möte mellan Alliansens kommunalråd och presidiet i kommunfullmäktige togs frågan om kommunens presentationsfilm upp. Den dåvarande 2:e vice ordföranden i kommunfullmäktige, Berith Swalander, lyfte fram att en ny film behövdes.

– Vi visar bland annat denna film för internationella studenter på universitetet och vid senaste tillfället kom vi fram till att den var lite för gammal. Dessutom är det väldigt mycket fokus på miljö i filmen, säger hon.

Annons

Miljön är väl viktig i Växjös marknadsföring?

– Det är jättebra med miljön men jag tror nog att studenterna tycker att det är roligare med kultur och turism.

Växjös kommunalråd, Bo Frank (M), håller delvis med henne och han tycker det behövs en ny film.

– Det är skämmigt att filmen är så pass gammal men ska vi ha en allmän kommunpresentation kan den inte bara innehålla miljöfrågor.

Du håller med om att det är för mycket miljö?

– Nej. Det gör jag inte. Vi måste ha en speciell miljöfilm och en allmän.

Ingen vet hur gammal den är men bygget av Vida Arena visas i filmen. Beslut om ny film tas längre fram av kommunstyrelsen.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons