Annons

Växjö DFF vill ta över Tipshallen

Växjö DFF kastar lystna blickar på Tipshallen.
Klubben vill ta över och utveckla arenan.
Planen är att få mer damfotboll inomhus.
Växjö • Publicerad 16 november 2018

– Vi vill ta över Tipshallen, eller tänker i de banorna, därför att vi tror att vi kan utveckla inomhusfotbollen och spela under en längre säsong än vad vi gör i dag, säger Växjö DFF:s styrelseordförande Ove Dahl.

De första kontakterna är tagna med Växjö kommun och kultur- och fritidsförvaltningen.

Annons

– Signalen är att man är positiv till att undersöka möjligheterna och jobba vidare med det, säger Ove Dahl.

Ove Dahl, styrelseordförande i Växjö DFF
Ove Dahl, styrelseordförande i Växjö DFFFoto: Lars-Goran Rydqvist

Tipshallen ägs av det kommunägda fastighetsbolaget Vöfab.

– Vi har inte den kontroll av arenan så att vi kan sälja reklam eller utveckla den på ett sätt som vi kanske vill. Vi vill undersöka möjligheten att spela mer inomhusfotboll med våra tjejer.

Tankegångarna handlar om att skapa en publikvänlig arena för inomhusfotboll, där det inte alltid behöver handla om elvamannalag.

Men det handlar också om storleken. Myresjöhus arena är i största laget för den allsvenska klubben. Det är inte helt enkelt att locka publik till de sena höstmatcherna, säger Ove Dahl.

– Vi stänger ju av halva arean när vi spelar. Det är inte optimalt.

Resonemanget innebär att Växjö DFF skulle spela allsvenska matcher inomhus under vissa delar av året.

– Precis.

Det förutsätter att Svenska Fotbollförbundet går med på att ge dispens. Därför vill klubbledningen först undersöka förutsättningarna för att i någon form ta över Tipshallen.

– Om vi får ett positivt besked att jobba vidare med det så vill vi undersöka med Fotbollförbundet om det är möjligt att få dispens. Vi vet att arenan inte uppfyller de nya reglerna, bland annat när det gäller takhöjden.

Annons

Kultur och fritidschefen Tomas Ekelius svarar i ett mejl till Smålandsposten att det ännu inte finns några skriftliga förfrågningar från Växjö DFF om att ta över Tipshallen.

”Om/när en sådan kommer så får vi titta på den och därefter skaffa oss en inställning”, skriver han i mejlet.

Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons